Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Sos alb sau roz

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Mariana

Descrierea retetei:

Sosul alb este baza multor sosuri calde.
Sosul alb se poate stinge si cu lapte . Daca este prea gros, se subtiaza cu lapte cald.

Ingrediente sos alb sau roz:

1 felie de unt
1 lingura de faina
apa
sare
piper

Modul de preparare a retetei:
Se pune 1/2 din unt intr-o cratita la foc, se adauga faina, se amesteca. Se adauga, putin cate putin, 1/4 pahar cu apa rece, amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Daca sosul alb este prea gros, se dilueaza cu apa fierbinte. Se pune sare si piper, iar in momentul cand se serveste, se adauga restul de unt proaspat, amestecand pana se topeste.

Se poate prepara din sosul alb si un sos roz. Pentru a prepara sosul roz, se amesteca sosul alb cu putin suc de rosii sau bulion.

Printeaza reteta Sos alb sau roz Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Sos pentru paste

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O reteta simpla, care poate fi preparata intr-un interval foarte scurt de timp.
Preparare reteta

Sos Mornay

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sosul Mornay este un sos cu aroma delicata, care se preteaza a fi servit la carne de pasare, peste sau preparate vegetariene.
Preparare reteta

Sos spaghete

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta reteta de sos pentru spaghete este caracteristic regiunii Genovese.
Preparare reteta

Sos pentru spaghette

Descrierea retetei:

Reteta italiana pentru un sos de spaghette foarte gustos.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.