Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sos alb de usturoi

Categorii: Retete sosuri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Florin_p

Descrierea retetei: Reteta culinara de sos alb de usturoi.

Ingrediente sos alb de usturoi:
50g unt
50 g faina
2 - 3 capatani de usturoi
1 cub concentrat supa vaca
1 pahar apa
250 ml smantana
100 ml otet
20 g sare

Preparare sos alb de usturoi:
Se topeste untul si se caleste un pic faina, fara a se rumeni. Se stinge cu apa in care s-a dizolvat cubul de supa si se adauga smantana si otetul. Se lasa sosul sa fiarba 10 minute, apoi se pune usturoiul facut mujdei si sare, dupa gust. Se fierbe sosul de usturoi in continuare pana capata consistenta de sos.
Sosul alb de usturoi se serveste cu diferite preparate de pui, peste sau carne rosie.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui