Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Socata (vin de soc)

Categorii: Retete cocktail, , Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Vinul de soc (socata) este o bautura racoritoare, slab alcoolica, care contine fermenti naturali si vitamine. Sucul de socata poate fi pastrat pana la 5-7 zile in sticle de plastic, in frigider.

Ingrediente socata (vin de soc):
6-8 inflorescente de soc
6 l apa
1 kg zahar
4 lamai

Preparare socata (vin de soc):
Se dizolva zaharul in apa. Se amesteca in apa sucul de la lamai, apoi se toarna intr-un borcan de 10 l. Se adauga cojile de lamaie si florile de soc, eventual un varf de cutit de drojdie de bere pentru ca socata sa fermenteze mai repede. Daca preparam socata cu flori proaspete nu este nevoie sa punem drojdie de bere, socul proaspat cules contine fermenti care produc fermentarea socatei. Cojile de lamaie dau socatei o aroma placuta de lamaie insa este bine sa le scoatem din socata dupa 4-6 ore, storcandu-le bine, altfel vinul de soc va fi amarui. Se leaga borcanul la gura cu tifon si se tine 2-3 zile la temperatura camerei, amestecand de 2-3 ori pe zi, pana cand socata incepe sa fermenteaze si capata un gust placut, acidulat. Se trece socata prin sita cu tifon si se pune in sticle PET, cu cap de sifon. Vinul de soc continua sa fermenteze iar presiunea va fi in cateva ore suficient de mare pentru ca sifonul sa functioneze. Cand umplem PET-ul cu socata trebuie sa avem grija sa lasam gol un spatiu de 0,5 l, altfel sticlele pot exploda.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui