Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Socata (vin de soc)

Categorii: Retete cocktail, , Bucatarie romaneasca

Socata (vin de soc)

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

cristian

Descrierea retetei:

Vinul de soc (socata) este o bautura racoritoare, slab alcoolica, care contine fermenti naturali si vitamine. Sucul de socata poate fi pastrat pana la 5-7 zile in sticle de plastic, in frigider.

Ingrediente socata (vin de soc):

6-8 inflorescente de soc
6 l apa
1 kg zahar
4 lamai

Modul de preparare a retetei:
Se dizolva zaharul in apa. Se amesteca in apa sucul de la lamai, apoi se toarna intr-un borcan de 10 l. Se adauga cojile de lamaie si florile de soc, eventual un varf de cutit de drojdie de bere pentru ca socata sa fermenteze mai repede. Daca preparam socata cu flori proaspete nu este nevoie sa punem drojdie de bere, socul proaspat cules contine fermenti care produc fermentarea socatei. Cojile de lamaie dau socatei o aroma placuta de lamaie insa este bine sa le scoatem din socata dupa 4-6 ore, storcandu-le bine, altfel vinul de soc va fi amarui. Se leaga borcanul la gura cu tifon si se tine 2-3 zile la temperatura camerei, amestecand de 2-3 ori pe zi, pana cand socata incepe sa fermenteaze si capata un gust placut, acidulat. Se trece socata prin sita cu tifon si se pune in sticle PET, cu cap de sifon. Vinul de soc continua sa fermenteze iar presiunea va fi in cateva ore suficient de mare pentru ca sifonul sa functioneze. Cand umplem PET-ul cu socata trebuie sa avem grija sa lasam gol un spatiu de 0,5 l, altfel sticlele pot exploda.

Printeaza reteta Socata (vin de soc) Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Bacardi Cocktail

Descrierea retetei:

Coktail aperitiv pe baza de rom si lamaie.
Preparare reteta

Cocktail Alaska

Descrierea retetei:

Cocktail aromat care imbina aroma inconfundabila a lichiorului Chartreuse cu impulsul dat de gin.
Preparare reteta

Cocktail Alb

Descrierea retetei:

Amestec fin de lichior de anason, curacao si triple sec.
Preparare reteta

Reteta de bere fiarta: Ale Sangaree (cocktail cald)

Descrierea retetei:

Cocktail de bere fiarta pentru zile friguroase de toamna si iarna.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.