Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Sarmale turcesti de berbec (miel) in foi de vita

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne miel berbec, Bucatarie mediteraneana

Sarmale turcesti de berbec (miel) in foi de vita

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Dumitru M

Descrierea retetei:

Reteta orientala de sarmalute din carne de miel, berbec sau oaie, in foi de vita de vie.

Ingrediente sarmale turcesti de berbec (miel) in foi de vita:

300 g carne de miel sau berbec
20 foi de viţă
2 cepe
100 g orez
100 g stafide
1 pahar ulei
2 cesti de apa
1 cub supa Knorr sau delikat
1 galbenus
1 lingura faina
1 lamaie

Modul de preparare a retetei:
Foile de viţă se opăresc in apă clocotită si sărată. Se lasă apoi să se scurgă.
Se fierbe orezul in apa cu sare timp de 5 minute, după care se scurge. Carnea se toacă cu cutitul sau se da prin masina de tocat, cepele se taie marunt şi se pune totul să se prăjească uşor in ulei incins citeva minute. După ce s-a răcit se adaugă in compoziţie sare, piper, stafide şi orezul fiert. Se pune cite a lingură din această umplutură intre două foi de viţă şi se rulează.
Sarmalele se aşază intr-o cratiţă unsă cu ulei şi se toarnă peste ele supa (2 cesti de apa calda in care s-a dizolvat cubuletul de supa sau delikat, vegeta etc.) in care s-a bătut un gălbenuş de ou, cu făina şi zeama de lămie. Cratiţa se lasă la cuptor, la foc mic, o oră.

Printeaza reteta Sarmale turcesti de berbec (miel) in foi de vita Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Sarmale

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele romanesti sunt un fel de mancare care nu poate lipsi de pe masa de Craciun sau Anul Nou.
Preparare reteta

Sarmale cu varza acra

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele cu varza acra sunt mai bune a doua zi, cand aromele au difuzat in mancare. Sarmalele cu varza acra se servesc fierbinti, cu mamaliguta fierbinte si, dupa gust, cu smantana.
Preparare reteta

Sarmale cu varza dulce

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.
Preparare reteta

Sarmale cu foi de vita

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele in foi de vita se servesc la masa cu smantana sau iaurt.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.