Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sarmale de post cu ciuperci

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Elena D.

Descrierea retetei: O reteta de post care va garanteaza sarmale foarte gustoase pentru familia dumneavoastra.

Ingrediente sarmale de post cu ciuperci:
200 g orez
500 g ciuperci
1 morcov
200 ml ulei
3 cepe
250 ml suc de rosii
foi de dafin, piper
1 - 1,5 kg varza murata
1 lingura bulion de rosii

Preparare sarmale de post cu ciuperci:
Se toaca cepele si se calesc in 100 ml ulei. Ciupercile spalate si curatate se toaca marunt si se pun peste ceapa. Se pune un praf de sare ca sa lase apa si se adauga orezul spalat si o lingura de bulion de rosii. Se lasa pe foc pana cand compozitia de sarmale scade suficient pentru a permite rularea sarmalelor. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Se aleg frunzele de varza pentru sarmale si restul verzei se toaca marunt. Se pune pe fundul cratitei un strat de varza tocata, se continua cu un strat de sarmale. Se adauga 10 -15 boabe de piper, 2-3 foi de dafin, sucul de rosii, restul de ulei, apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic 1 - 2 ore sau se tin la cuptor pana cand fierbe varza si orezul (se gusta dupa 1 - 1 1/2 ore).

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui