Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Sarmale de post

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

alexa67

Descrierea retetei:

Reteta de sarmale de post. Sarmalele de post sunt foarte gustoase, si pot fi servite si de cei care nu tin post, drept garnitura la friptura, sau cu smantana.

Ingrediente sarmale de post:

250 g orez
1 morcov
200 ml ulei
3 cepe
250 ml suc de rosii
foi de dafin, piper
1 - 2 kg varza murata

Modul de preparare a retetei:
Se toaca marunt ceapa. Se caleste in undelemn, apoi se adauga orezul si morcovul si se mai lasa pe foc 1-2 minute, pentru ca orezul sa nu striveasca cand fierb sarmalele. Se stinge cu 1 pahar de suc de rosii.
Se aleg frunze din care se pot rasuci sarmalele. Restul de varza se taie fideluta. Din aceasta, 200 g se pun peste orez. Se mai lasa pe aragaz pana compozitia este suficient de scazuta ca sa putem umple sarmalele. Se adauga piper macinat, marar sau cimbru, dupa gust.
Punem in cratita de sarmale un strat de varza tocata, apoi incepem sa umplem sarmalele cu compozitia pregatita. Se aseaza un strat de sarmale, se pun cateva boabe de piper, 1-2 frunze de dafin si un strat de varza tocata. Se continua pana cand se umple cratita, alternand straturi de varza tocata si sarmale. Deasupra se pune un strat de varza.
Se toarna peste sarmale restul de suc de rosii si apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic, acoperite, aproximativ 2 ore.

Printeaza reteta Sarmale de post Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Ardei umpluti (mancare de post)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Ardeii umpluti cu orez si ciuperci sunt o mancare de post gustoasa si sanatoasa.
Preparare reteta

Sarmale

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele romanesti sunt un fel de mancare care nu poate lipsi de pe masa de Craciun sau Anul Nou.
Preparare reteta

Sarmale cu varza acra

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele cu varza acra sunt mai bune a doua zi, cand aromele au difuzat in mancare. Sarmalele cu varza acra se servesc fierbinti, cu mamaliguta fierbinte si, dupa gust, cu smantana.
Preparare reteta

Sarmale cu varza dulce

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.
Preparare reteta
Originals.ro - Magazin online cu pantofi sport, haine si accesorii

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.