Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sarmale cu varza dulce

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Alexandru N.

Descrierea retetei: Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.

Ingrediente sarmale cu varza dulce:
1 varza mare sau 2 mijlocii
750 g carne macra
cateva felii de slanina
1 felie de paine
2 cepe
2 linguri orez
100 g untura
sare
piper
marar tocat
1 crenguta mica de cimbru
6 rosii sau doua linguri de bulion
1 l bors

Preparare sarmale cu varza dulce:
Se da carnea prin masina, impreuna cu miezul de la o felie de paine, inmuiat in apa si stors bine. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca se adauga si orezul ales si spalat. Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea; se adauga la compozitia de sarmale verdeata tocata marunt, sare, piper, si se adauga 2-3 linguri de apa. Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza. Se taie cotorul de la fiecare si se oparesc cu bors, tinandu-le pana se inmoaie. Se taie foile in bucati potrivit de mari, in care invelim carnea pentru sarmale. Sarmalele moldovenesti se fac mici cat o nuca. Varza ramasa neintrebuintata pentru sarmale se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza in cratita, deasupra feliile de slanina, apoi se asaza sarmalele una langa alta, si un al 2-lea rand, daca ies mai multe. Intre randuri se asaza felii de rosii. Deasupra sarmalelor se pune inca un strat de varza taiata. Se adauga la sarmale cateva linguri de bors, fiert separat si indoit cu apa, ca sa nu fie prea acru, rosiile taiate felii sau bulion de rosii, si 3 linguri de ulei. Se lasa sa fiarba pe aragaz, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama cat trebuie.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui