Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Sarmale cu varza acra

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Alexandru N.

Descrierea retetei: Sarmalele cu varza acra sunt mai bune a doua zi, cand aromele au difuzat in mancare. Sarmalele cu varza acra se servesc fierbinti, cu mamaliguta fierbinte si, dupa gust, cu smantana.

Ingrediente sarmale cu varza acra:
1 varza acra mare sau 2 mijlocii
750 g carne macra
cateva felii de slanina
1 felie de paine
2 cepe
2 linguri orez
100 g untura(ulei)
sare
piper
marar tocat
1 crenguta mica de cimbru
6 rosii sau doua linguri de bulion.

Preparare sarmale cu varza acra:
Se da carnea prin masina, impreuna cu miezul de la o felie de paine, inmuiat in apa si stors bine. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca se adauga si orezul ales si spalat. Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea; se adauga la compozitia de sarmale verdeata tocata marunt, sare, piper, si se adauga 2-3 linguri de apa. Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza. Se taie cotorul de la fiecare si se spala un pic cu apa.Se taie foile in bucati potrivit de mari, in care invelim carnea pentru sarmale. Sarmalele moldovenesti se fac mici cat o nuca. Varza ramasa neintrebuintata pentru sarmale se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza in cratita, deasupra feliile de slanina, apoi se asaza sarmalele una langa alta, si un al 2-lea rand, daca ies mai multe. Intre randuri se asaza felii de rosii sau varza acra taiata fideluta. Deasupra sarmalelor se pune inca un strat de varza taiata.
Se adauga la sarmale cateva linguri de apa, rosiile taiate felii sau bulion de rosii, si 3 linguri de ulei. Se lasa sa fiarba pe aragaz, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama cat trebuie.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui