Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Saramura de peste

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete peste fructe de mare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Cristian D.N.

Descrierea retetei: Saramura de peste este o reteta de mancare traditionala romaneasca, specifica zonei Dobrogene.

Ingrediente saramura de peste:
3 kg peste
1 capatana usturoi
2 ardei
3 - 4 rosii
4 ardei iuti
piper, sare, 1 foaie de dafin

Preparare saramura de peste:
Pestele se curata de solzi, de intestine si se spala bine, apoi se pune la fript pe gratar. Pestele se misc doar cat este nevoie, cat mai putin, pentru a ramane pe cat posibil intreg. Dupa ce este fript, se ia de pe gratar si se pune intr-o cratita care se acopera.
Se spala rosiile si ardeii si se pun 2 minute pe gratar. Se curata de coaja, apoi se pun la fiert in 1/2 litru de apa, sare, piper si 1 foaie de dafin. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc, se amesteca mujdeiul preparat din usturoi si se rastoarna peste peste. Saramura de peste se lasa 10 minute la caldura, apoi se serveste, presarata cu un pic de patrunjel verde tocat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui