Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Saramura de crap

Categorii: Retete supe ciorbe, Retete peste fructe de mare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Dumitru M

Descrierea retetei: Saramura de crap este si mai gustoasa toamna, cand crapul are carnea grasa si dulce. Pofta buna!

Ingrediente saramura de crap:
1 crap (2-3 kg)
1 ceapa
4 rosii
2 ardei grasi
1 capatana de usturoi
2 ardei iuti
sare, ulei

Preparare saramura de crap:
Ceapa se curata, se taie in sferturi si se face pe gratar impreuna cu ardeii grasi si rosiile. Ardeii iuti se curata de samburi si se pun in 1/2 litru de apa, care se pune pe foc. Cand ceapa si legumele sunt coapte, se curata de zonele arse, de coaja (rosiile si ardeii), se taie si se adauga in apa. Se lasa apa sa fiarba cu legumele 3-5 minute pe foc.
Crapul se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se pune pe gratarul uns cu grasime. Cand este facut pe o parte se intoarce pe partea cealalta, cu atentie, pentru ca pestele sa ramana intreg. Cand crapul este patruns, se pune intr-o cratita si se toarna peste el apa fiarta cu legumele si un mujdei pregatit din 1 capatana de usturoi, 1-2 linguri de ulei. Se tine un sfert de ora la cald, sa se patrunda. Intre timp pregatim o mamaliguta pentru a o servi cu saramura de crap.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui