Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Salata orientala cu peste afumat

Categorii: Retete salate, Retete peste fructe de mare, Bucatarie orientala

Reteta trimisa de:

cristian

Descrierea retetei:

Aceasta este reteta de salata orientala cu peste afumat (fara oua si fara peste). Aceasta reteta culinara este gustoasa si foarte simplu de preparat. Salata orientala astfel preparata poate fi ornata cu maioneza, felioare de peste afumat, rondele de masline, frunze de patrunjel.

Ingrediente salata orientala cu peste afumat:

700 g cartofi
1 -2 cepe romanesti
300 g peste afumat (macrou, hering, somon)
4 -6 linguri ulei
2-3 oua
2 -3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare)
cca. 100 g masline
sare
piper

Modul de preparare a retetei:
Pentru salata orientala cu peste afumat eu prefer macroul afumat, deoarece are mai putine oase decat heringul si se curata mai usor. Salata iese insa foarte gustoasa cu orice file sau batog de peste, poate fi preparata si cu peste afumat si conservat in ulei, caz in care uleiul poate poate fi folosit la salata orientala.
Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc min, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti (se incearca utilizand o furculita: daca aceasta intra usor in ei inseamna ca sunt fierti). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Se pun la fiert si ouale, in apa rece; se tin pe foc 10 minute dupa ce incep sa clocoteasca, dupa aceea se varsa apa si se inlocuieste cu apa rece, pentru ca ouale sa se curete mai usor.
Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si pestele este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel.
Se curata de coaja cartofii pentru salata orientala. Cartofii trebuie curatati cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa.
La salata de cartofi se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline si pestele curatat de oase, rupt in fasii sau taiat.

Printeaza reteta Salata orientala cu peste afumat Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Salata de cruditati cu piept de pui

Descrierea retetei:

Este aspectoasa si gustoasa, se poate servi in bol dar mai bun aspect are pe o farfurie mare.
Pofta buna!
Preparare reteta

Salata de castraveti, fasole si branza feta

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O salata usor de facut ce se poate servi cu pui la gratar sau friptura. Este o reteta sanatoasa, saraca in calorii, carbohidrati si colesterol, potrivita pentru diabetici si cei care doresc sa slabeasca.
Preparare reteta

Salata Tares

Descrierea retetei:

Arata superb cu toate culorile.
Preparare reteta

Salata de sfecla rosie

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Salata de sfecla rosie se consuma in special cu mancaruri preparate cu carne rosie, insa se poate servi si la preparate de post.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.