Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ciulama de gaina

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua se serveste fierbinte cu mamaliguta. Daca nu o servim imediat, cratita cu ciulama se tine pana cand se serveste, intr-un vas cu apa clocotita. Nu mai este la fel de gustoasa daca se raceste.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de gaina:
6 bucati carne de gaina, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1 patrunjel, 50 g unt, grasime de pasare sau aceeasi cantitate de ulei, 2 linguri faina, 1 ceasca lapte, zeama de carne, sare, piper.
Preparare reteta

Ciulama de gaina cu ciuperci

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta traditionala romaneasca de ciulama de gaina cu ciuperci. Cand se serveste se pun bucatile de carne pe platou, se toarna deasupra ciulamaua si se stropeste cu unt fierbinte.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de gaina cu ciuperci:
1 gaina mijlocie (cca 1 kg), 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 100 ml ulei, 50 g unt, 2 linguri faina, 300 g ciuperci, sare.
Preparare reteta

Ciulama de pui

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua cu pui este o reteta de mancare traditionala romaneasca.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de pui:
1 pui (cca 1kg), 1 ceapa, 150 g faina, 100 g unt, 75g fulgi de porumb, 6-7 catei usturoi, patrunjel verde tocat, sare, piper, delikat, optional: 1-2 morcovi, 1/2 telina, 1 radacina de pastarnac sau patrunjel
Preparare reteta

Ciulama de pui cu usturoi

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua este o reteta traditionala romaneasca. Ciulamaua de pui se serveste cu mamaliguta calda sau cu felii de paine prajita in unt.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciulama de pui cu usturoi:
1 pui (cca 1kg), 1 ceapa, 100 g unt, 150 g faina, 6-7 catei usturoi, 1 lingura patrunjel verde tocat.
Preparare reteta

Ciuperci (bureti) cu oua

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:preparate din oua. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Un mic-dejun delicios pe care nu ar trebui sa-l ratati.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente ciuperci (bureti) cu oua:
300 g ciuperci sau bureti, 2 linguri untdelemn, 1 ceapa verde, 2 oua, patrunjel, sare, piper.
Preparare reteta

Ciuperci (bureti) pane

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Aceasta reteta iese in evidenta prin usurimea pregatirii, simplitatea ingredientelor, gustul sau exceptional, aspectul si mirosul apetisant, care incanta toate simturile.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente ciuperci (bureti) pane:
12 ciuperci cu palaria mare, 2 linguri faina, 2 oua, sare, piper, untdelemn pentru prajit.
Preparare reteta

Ciuperci cu branza de oaie

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Un aperitiv foarte usor de preparat si, in acelasi timp, delicios.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente ciuperci cu branza de oaie:
ciuperci proaspete, branza de oaie, optional: slanina afumata, tocata marunt
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.