Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Ciorba de vitel

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: O reteta foarte gustoasa de ciorba din carne de vitel. Se serveste la masa cu verdeata tocata fin si cu saleuri de parmezan. Aceasta ciorba se poate acri, in loc de zeama de lamaie sau sare de lamaie, cu zeama de fructe (corcoduse verzi).
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ciorba de vitel:
1/2 kg carne de vitel, 2-3 oase, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, l/2 telina, 1 ceasca orez, 2 oua, sare de lamaie, zeama de lamaie, verdeata, sare, 2 1/2 l apa.
Preparare reteta

Ciorba pescareasca

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba pescareasca este o reteta deosebita de mancare. Ciorba se serveste calda, cu ardei iute si mamaliguta fierbinte.
Reteta mancare cu peste fructe de mare
Ingrediente ciorba pescareasca:
500 g crap fara cap, 500 g somotei, 500 g biban sau platica, 400 g hamsie, 250 g morcov, 250 g albitura, 500 g ceapa, 100 ml ulei, 1 kg rosii, 1,5 l bors, 50 ml otet, sare, patrunjel, leustean verde
Preparare reteta

Ciorba Radauteana

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba Radauteana este o ciorba foarte gustoasa pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana. Ciorba Radauteana este o reteta traditionala romaneasca, specifica nordului Moldovei.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente ciorba radauteana:
Pentru Ciorba Radauteana:, 1 kg carne de pui (preferabil piept), 2 morcovi, 2 cartofi, 1/4 telina (150 g), 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel, 2 ardei gras, 1 ceapa mare, 3 galbenusuri de ou, 500 ml smantana, 2 -3 linguri otet, 5 - 6 catei de usturoi, verdeata tocata
Preparare reteta

Ciorba taraneasca

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ciorba taraneasca:
0,4kg carne de vaca (porc), 2 morcovi, 2 cartofi, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 1 ţelină, 1 ceapă 1 ceasca de boabe de mazare , o mana de fasole verde , borş sare, patrunjel verde (sau leustean), optional: 1 -2 oase de vaca
Preparare reteta

Ciorba taraneasca cu zeama de varza

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:supe ciorbe. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciorba taraneasca se serveste fierbinte.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente ciorba taraneasca cu zeama de varza:
500g carne de vaca , 1-2 ceape mijlocii, 1 fir praz, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 2 cartofi mijlocii, 2-3 rosii , 2 linguri orez, sare, patrunjel verde, leustean verde, 1/2 l zeama de varza,
Preparare reteta

Ciufulici

Categoria din care face parte reteta culinara:aperitive. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Este un bun aperitiv pentru copii care stau la calculator si este si sanatos.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente ciufulici:
500 g. branza telemea , 1 kg cartofi, piper, sare, 3 linguri faina, 3 oua , smantana
Preparare reteta

Ciulama de ciuperci

Sugestie de prezentare

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: romaneasca
Descrierea retetei: Ciulamaua de ciuperci este o mancare gustoasa, care poate fi pregatita in 45 de minute. Se serveste imediat, fierbinte, presarata cu bucatele de unt si patrunjel sau marar tocat, neaparat cu mamaliga calda.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente ciulama de ciuperci:
500 g ciuperci champignon, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, 1 ceapa mica, marar, patrunjel, sare, piper, vegeta
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.