Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Risotto cu sos de rosii

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie italiana

Reteta trimisa de: Marius_dan

Descrierea retetei: Reteta de risotto cu branza, o reteta culinara caracteristica Italiei.

Ingrediente risotto cu sos de rosii:
1,5 ceaca de orez
3 cesti zeama de carne sau apa cu cubulete de supa
2 felii de unt
2 linguri de branza rasa
Pentru sosul de risotto: 300 ml suc de rosii, 2-3 linguri bulion, 1 lingurita zahar, 1 praf de sare, 1 frunza dafin, piper.

Preparare risotto cu sos de rosii:
Se alege orezul, se spala si se inabusa in unt pana incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne si se da la cuptor. Intre timp se prepara sosul de risotto: se fierbe sucul de rosii, se adauga bulionul si condimentele si se mai tine pe foc 5 min.
Cand risotto-ul a scazut complet, iar bobul de orez este fiert, se trece risotto intr-o forma de tabla, sau o simpla cratita udata, se indeasa orezul, apoi se rastoarna pe farfuria de servit. Se pun deasupra, pe risotto, bucatele de unt si se presara cu branza rasa, iar imprejur, sau in sosiera, se pune sosul de rosii preparat intre timp , sos de spaghetti sau sos de rosii.
Se poate pune si in orez branza rasa, inainte de a pune risotto in cratita si de a-i da forma caracteristica.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui