Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Rata lacuita

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne pasare, Bucatarie chinezeasca

Reteta trimisa de: T. Bogdan

Descrierea retetei: In tarile asiatice, gastronomia a fost considerata din cele mai vechi timpuri ca o arta si ca o forma a civilizatiei. Acest preparat ilustreaza explicit acest lucru.

Ingrediente rata lacuita:
1 rata
3/4 litri vin alb sec
5 linguri miere
4 linguri sos soia
1 crenguta de busuioc
sare

Preparare rata lacuita:
Se curata rata, ungand-o in interior cu miere - 1 lingura si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se asaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul
si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute, apoi se scoate, si cu o pensula curata se unge cu mierea, care s-a dizolvat in putin sos de soia. Se pune pasarea iar la cuptor pentru 15 minute, apoi se repeta operatia de ungere a ratei. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfarsit, ultimele 5 minute la cuptor. Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fasii fine si acrita cu otet.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui