Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel)

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne miel berbec, Bucatarie mediteraneana

Pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel)

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Ion I

Descrierea retetei:

Pulpa de miel cu ierburi aromate este o reteta delicioasa, potrivita pentru o masa imbelsugata de Paste. Friptura de miel se serveste cu un sos pregatit din sosul lasat de miel, amestecat cu faina, unt si vin rosu.

Ingrediente pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel):

1 pulpa de miel
ierburi aromate: rozmarin, cimbru, oregano, magheran
3 capatani usturoi
2 ardei iuti
ulei, sare, piper
cartofi noi
morcovi
pastarnac
30 g unt
30 g faina
1 lamaie
vin rosu

Modul de preparare a retetei:
Se pregateste un mujdei de usturoi din 2 capatini de usturoi, sare si 1 lingurita de ulei. Se adauga ierburile aromate si se sfarama ca sa se degaje aromele, se completeaza cu piper proaspat macinat si ardeiul iute curatat de samburi si tocat marunt.
Se cresteaza pulpa de miel si se introduce in crestaturi amestecul de ierburi si condimente. Cu restul de amestec se unge pulpa, pe exterior. Se infasuara pulpa de miel in folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1 1/2 - 2 ore.
Intre timp se curata cartofii, morcovii si pastarnacul si se pun in folie de aluminiu, impreuna cu 1 capatana de ustoroi curatat, felii de lamaie si ierburi aromate, sare. Se dau la cuptor aproximativ 1h.
Se colecteaza sosul lasat de miel intr-un castronel, se pune pe foc si se amesteca cu faina, unt si vin rosu. Daca se doreste mai picant, se poate adauga piper pisat.
Pulpa de miel se pune pe un platou, se aranjeaza de jur imprejur legumele facute la cuptor si se stropeste cu sosul pregatit. Se serveste calda, cu un vin rosu.

Retete Culinare Similare

Pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi

Descrierea retetei:

Pulpa se feliaza si se serveste stropita cu sos de afine si cu crochete de cartofi .Un vin rosu sec merge excelent cu acest preparat
Preparare reteta

Friptura de miel marinat in sos de iaurt

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Friptura de miel marinat in sos de iaurt este o reteta culinara delicioasa pentru masa de Pasti. Carnea de miel pregatita astfel va fi mai frageda si va avea o aroma deosebita, insa trebuie sa lasam carnea de miel la marinat cel putin 12- 24 ore pentru a avea rezultate bune. Cand o lasam mai putin, pulpa de miel trebuie crestata mai adanc, pentru ca sosul sa o marineze mai repede. Pofta buna!
Preparare reteta

Friptura de berbec ( miel ) cu legume

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O friptura foarte buna pentru sarbatorile de primavara.
Preparare reteta

Miel la frigare

Descrierea retetei:

O ocazie perfecta pentru o plimbare si un gratar, de sarbatori. Cine doreste poate frige numai bucatile de carne, fara slanina si ceapa.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.