Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne vita, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Carola

Descrierea retetei: Pulpa se feliaza si se serveste stropita cu sos de afine si cu crochete de cartofi .Un vin rosu sec merge excelent cu acest preparat

Ingrediente pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi:
(pentru 4 portii):
800 g. pulpa de caprioara,
100 g. slanina afumata,
1 lingurita mustar de Dijon,
2 linguri gem de afine,
2 dl. vin rosu sec,
100 g. afine albastre (proaspete sau congelate),
1/2 dl. ulei,
piper proaspat macinat,
sare;
Pentru garnitura:
700 g. cartofi fierti,
150 g. faina,
100 g. faina pentru pane,
2 oua,
200 g. migdale ,
3 dl. ulei, sare,
nucsoara macinata;

Preparare pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi:
1. Se impaneaza pulpa de caprioara cu bucati de slanina afumata,apoi se sareaza, pipereaza si se frige pe toate partile in ulei fierbinte. Se pune pe o farfurie si se lasa putin sa se raceasca, apoi se unge cu mustar si cu gem de afine. Se infasoara in folie de aluminiu si se tine peste noapte la rece, in frigider.
2. A doua zi, se aseaza cu folia de aluminiu intr-o tava cu vinul, cu 2 dl. apa si se frige la cuptor timp de trei sferturi de ora. Se scoate folia, se pun afinele proaspete sau congelate si se lasa sa se rumeneasca bine.
3. Cartofii fierti, calzi, se zdrobesc bine si, cand sunt reci, se amesteca cu faina, sarea, nucsoara si se framanta toate ingredientele pana se obtine o masa omogena. Se prepara bastonase de 4 cm. lungime, care se trec prin faina, ou si fulgi de migdale. Se frig in ulei fierbinte si se scot pe servetele absorbante.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui