Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne vita, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de:

Carola

Descrierea retetei:

Pulpa se feliaza si se serveste stropita cu sos de afine si cu crochete de cartofi .Un vin rosu sec merge excelent cu acest preparat

Ingrediente pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi:

(pentru 4 portii):
800 g. pulpa de caprioara,
100 g. slanina afumata,
1 lingurita mustar de Dijon,
2 linguri gem de afine,
2 dl. vin rosu sec,
100 g. afine albastre (proaspete sau congelate),
1/2 dl. ulei,
piper proaspat macinat,
sare;
Pentru garnitura:
700 g. cartofi fierti,
150 g. faina,
100 g. faina pentru pane,
2 oua,
200 g. migdale ,
3 dl. ulei, sare,
nucsoara macinata;

Modul de preparare a retetei:
1. Se impaneaza pulpa de caprioara cu bucati de slanina afumata,apoi se sareaza, pipereaza si se frige pe toate partile in ulei fierbinte. Se pune pe o farfurie si se lasa putin sa se raceasca, apoi se unge cu mustar si cu gem de afine. Se infasoara in folie de aluminiu si se tine peste noapte la rece, in frigider.
2. A doua zi, se aseaza cu folia de aluminiu intr-o tava cu vinul, cu 2 dl. apa si se frige la cuptor timp de trei sferturi de ora. Se scoate folia, se pun afinele proaspete sau congelate si se lasa sa se rumeneasca bine.
3. Cartofii fierti, calzi, se zdrobesc bine si, cand sunt reci, se amesteca cu faina, sarea, nucsoara si se framanta toate ingredientele pana se obtine o masa omogena. Se prepara bastonase de 4 cm. lungime, care se trec prin faina, ou si fulgi de migdale. Se frig in ulei fierbinte si se scot pe servetele absorbante.

Printeaza reteta Pulpa de caprioara cu afine si crochete de cartofi Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pulpa de miel cu ierburi aromate este o reteta delicioasa, potrivita pentru o masa imbelsugata de Paste. Friptura de miel se serveste cu un sos pregatit din sosul lasat de miel, amestecat cu faina, unt si vin rosu.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.