Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Pricomigdale

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Elena D.

Descrierea retetei:

Pricomigdalele sunt un desert foarte aromat, care nu este foarte dificil de preparat. Se pot servi cu cafea.

Ingrediente pricomigdale:

3 albusuri
210g zahar tos
20ml rom
200g nuci sau alune macinate
8-10 picaturi esenta de migdale sau/si un pachetel de zahar vanilat

Modul de preparare a retetei:
Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le de 2-3 ori in acest timp, ca sa nu se rumeneasca, ci numai sa capete gust bun de prajit. Se scot si se freaca intre palme ca sa se desprinda cojile uscate. Apoi se dau prin masina de ras nuci.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul, si, apoi se bat deasupra unui vas cu apa clocotita 8-10 minute, cu miscari repezi, insistand pe fundul lighenasului, ca albusul sa nu se coaguleze. Bezelele se bat numai cu telul, intrucat cu mixerul nu se poate insista pe fundul vasului, iar compozitia se poate branzi. Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale, zaharul vanilat, si se mai bat de 5-6 ori cu telul in continuare, pe apa clocotita, apoi se da la o parte.
Se pregatesc 2-3 tavi unse cu margarina si tapetate cu faina. Se ia din compozitia de pricomigdale cate o lingurita, numai din marginea acesteia(fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit), si se asaza in tava, sub forma cat mai rotunda. Distanta dintre pricomigdale trebuie sa fie de 2-3 cm. Tava se introduce in cuptorul incalzit dinaine la foc mijlociu, apoi focul se reduce imediat, cat se poate de mic si se lasa 30 min. Nu se deschide cuptorul primele 15 min; dupa aceea tava cu pricomigdale se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se rumeneasca frumos. Vor creste bine si vor plesni la suprafata. Se pastreaza in cutie inchisa.
Daca se folosesc samburi de migdala, acestia se fierb in apa clocotita, pana ce li se desprinde coaja subtire (samburele aluneca afara din coaja cand se preseaza intre degete) cu usurinta. Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de tocat si cu ei se prepara, in acelasi fel, pricomigdalele(cu aroma lor naturala). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.

Printeaza reteta Pricomigdale Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Orez cu miere

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acesta este un desert chinezesc de post, imbietor, pentru momentele in care aveti pofta de o mancare exotica.
Preparare reteta

Chec in doua culori

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O prajitura usor de facut si va va incanta gustul grantat. La compozitie se poate adauga si rahat sau fulgi mari de ciocolata menaj.
Preparare reteta

Piscoturi

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Piscoturile facute in casa, sunt intotdeauna cele mai bune. Dupa ce se racesc, se vor pudra cu zahar praf, vanilat.
Preparare reteta

Cuiburi de viespi

Descrierea retetei:

Rumenite si calde, aceste prajituri va vor cuceri imediat.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.