Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Prajitura cu miere

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Rodioara

Descrierea retetei: O prajitura delicioasa recomandata de dna. Rodioara.

Ingrediente prajitura cu miere:
Ingrediente pentru foi:
1 ou
150 gr zahar
30 gr unt
1 praf de copt
2 linguri lapte
2 linguri miere
450 gr faina
Ingrediente pentru crema:
un pachet de unt
250 gr zahar
un pahar cu lapte
2 linguri cu gris
gem de caise

Preparare prajitura cu miere:
Se freaca oul cu zahar, se adauga untul si praful de copt stins in lapte. Apoi se adauga mierea si totul de fierbe cca. 10 minute in bain marin.
Se adauga faina treptat pana se face o coca vartoasa. Aceasta coca se imparte in 4 si se intind 4 foi, care se coc in tava tapetata cu faina. Atentie: foile se intind cu multa faina presarata pentru ca din cauza mierii se lipesc, iar cand le puneti in tava le rulati pe sucitor caci altfel se rup.
Nota retete-mancare.ro: se vor intinde foile cu sucitorul la dimensiunea tavii, apoi se ruleaza foile pe sucitor; se duce sucitorul deasupra tavii, se potriveste marginea foii cu marginea tavii si prin derulare se intinde foaia de aluat in tava.
Prepararea cremei: untul se freaca cu zaharul pana se omogenizeaza bine. Dintr-un pahar cu lapte si gris, preparati un gris cu lapte dar fara zahar. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se incosporeaza in crema de unt.
Foile cand le scoateti din cuptor le puneti pe o hartie ca sa le scuturati de faina de pe ele.
Asezati pe o tava o foaie, puneti jumatate din crema, apoi iar o foaie, peste care puneti gem de caise in strat subtire, apoi a treia foaie si restul de crema, iar deasupra foaia ramasa.
Peste aceasta prajitura puneti o hartie si o greutate si lasati-o cateva ore la rece.
Taiati prajitura in forme dreptunghiulare nu foarte mari. POFTA BUNA!

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui