Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Panait Dragoianu

Descrierea retetei:

Aceasta prajitura este exceptionala vara si toamna, cand merele sunt cel mai parfumate.

Ingrediente prajitura cu mere:

Aluatul: 100 g zahar
160 g untura sau 200 g margarina
300 g faina
1 ou
1 praf de copt
1 praf zahar vanilat.
Umplutura:
1 kg mere
200 g zahar pudra
1 varf de cutit scortisoara pisata.

Modul de preparare a retetei:
Merele curatate se rad pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul. Se iau de pe foc, se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca. Intre timp, din ingredientele de mai sus se framanta un aluat din care se intind doua foi. Prima foaie se pune intr-o tava presarata cu faina. Peste ea se intind merele intr-un strat uniform. Deasupra se pune cea de a doua foaie. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in bucati patrate. Se servesc pudrate cu zahar vanilat.

Printeaza reteta Prajitura cu mere Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Frecatei cu mere

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta simpla de frecatei cu mere.
Preparare reteta

Prajitura cu miere

Descrierea retetei:

O prajitura delicioasa recomandata de dna. Rodioara.
Preparare reteta

Chec de cacao cu mere sau banane

Descrierea retetei:

O reteta delicioasa de chec cu fructe.
Preparare reteta

Tort de mere, crema de zahar ars si pandispan

Descrierea retetei:

Pentru realizarea unui tort mai mic se va folosi numai jumatate din ingrediente.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.