Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Prajitura Bounti

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: ......
Ne cerem scuze, utilizatorul nu a putut fi identificat. Pentru asumarea paternitatii acestei retete va rugam sa folositi formularul de aici, mentionand data la care ati introdus reteta si username-ul folosit.
Ne cerem scuze pentru eventualele probleme cauzate de aceasta eroare,
Va multumim.

Descrierea retetei: Este o prajitura cu doua foi moi de ciocolata, chec pufos de cocos pe mijloc si crema deosebita de ciocolata deasupra. Prajitura trebuie sa aiba 3-4 cm inaltime.
Prajitura Bounti este ideala de craciun.

Ingrediente prajitura bounti:
Pentru aluat
600 g faina tip 000
1 lingura mare de untura
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 galbenus ou
2 linguri mari de cacao
lapte cat cuprinde sau lapte batut

Crema I:
7 albusuri
250 g zahar
250 nuca de cocos

Crema II:
6 galbenusuri
250 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
300 g ciocolata manaj neagra
250 g unt

Preparare prajitura bounti:
Se amesteca faina cu untura, se adauga zaharul, sarea, zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu, cacaua, galbenusul (albusul se pune intr-un vas in care se va face crema nr I) si laptele. Se framanta si se intind 2 foi.
O tava dreptunghiulara se presara cu faina si se aseaza prima foaie.
Intre timp se pregateste crema I: 7 albusuri se bat spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine tare, se adauga cocosul si se amesteca de jos in sus. Se intinde crema pe prima foaie se aseaza peste ea a doua foaie si se pune in cuptor cald la 180C 40-50 min.
Crema nr II:
6 galbenusuri se amesteca cu 250 g zahar pudra cu zaharul vanilat pe baie de aburi pana se ingroase, se adauga ciocolata menaj razuita (pe razatoarea cu gauri fine)si se amesteca pana se topeste ciocolata; se lasa la racit. Untul se freaca spuma, se incorporeaza in ea crema de galbenus si ciocolata si se intinde peste prajitura rece. Se presara cu mult cocos.
Pofta Buna !

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui