Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Pogacele cu jumari

Categorii: Retete aperitive, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: ......
Ne cerem scuze, utilizatorul nu a putut fi identificat. Pentru asumarea paternitatii acestei retete va rugam sa folositi formularul de aici, mentionand data la care ati introdus reteta si username-ul folosit.
Ne cerem scuze pentru eventualele probleme cauzate de aceasta eroare,
Va multumim.

Descrierea retetei: Aceasta reteta traditionaa romaneasca este specifica Transilvaniei.Pogacelele cu jumari sunt foarte apreciate ca aperitive.

Ingrediente pogacele cu jumari:
300 g faina
100 g jumari (de la topitul unturii)taiate marunt
100 g untura
5 galbenusuri
30 g drojdie dizolvata in 3 linguri smantana.

Preparare pogacele cu jumari:
Cantitatile de mai sus se pun pe planseta si se amesteca bine formandu-se un aluat ceva mai vartos. Se bate apoi pe scandura, pana cand aluaČtul face niste basicute mici. Se impatureste ca si aluatul frantuzesc dar fara a se respecta timpul de odihna. Pe planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de grosimea degetului mic. Cu un cutit de bucatarie ascutit se cresteaza deasupra in bucati rombice sau patrate. Se taie cu o forma de biscuiti sau cu un pahar mic de vin. Se asaza pogacele in tava lasandu-le sa dospeasca. Inainte de a le da la cuptor unele persoane le ung deasupra cu ou.
Se coc la foc potrivit.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui