Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Placinta cu mere

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: M.alexandra

Descrierea retetei: Preparata repede si usor, aceasta placinta de mere este cea mai buna servita calda.

Ingrediente placinta cu mere:
400 g faina
20g untura de porc
2 linguri de smantana groasa
2 galbenusuri
1 albus
umplutura:
1 1/2 kg mere
200 g zahar
20g unt
optional: scortisoara pentru compozitia de mere

Preparare placinta cu mere:
Se face din toate materialele o coca frageda, lucrata repede. Se lasa la rece 1 - 2 ore. Se intind 2 foi de marimea tavii din coca de placinta. Se asaza una din foi in tava si se inteapa cu o furculita, pentru a nu se umfla fundul.
Merele curatate si taiate subtire sau date pe razatoarea cu gauri mari, se scad pe foc cu putin unt si zahar tos, cam 10 minute. Se asaza umplutura de mere la mijloc, intre cele doua foi de placinta. Se poate presara scortisoara pisata peste umplutura de mere, apoi se aseaza a doua foaie de placinta. Deasupra se unge cu ou batut. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste.
Nota retete-mancare.ro: Pentru aceasta placinta, merele cu coaja mai subtire pot fi folosite nedecojite. Merele se rad cel mai repede si usor intregi, avand grija sa ne oprim in regiunea cotorului. Radem astfel marul pe toate partile, pana ramanem doar cu cotorul, pe care il aruncam. Taiate in sferturi (pentru a fi curatate de cotor inainte de a le rade), merele se vor da pe razatoare mult mai greu deoarece sunt dificil de tinut in mana.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui