Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Placinta cu branza si spanac

Categorii: Retete pizza placinte paine, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Placinta cu branza si spanac este delicioasa si poate fi luata la pachet, la scoala sau la servici.

Ingrediente placinta cu branza si spanac:
400g branza de burduf
400g telemea
500 ml iaurt gras
250- 300 g spanac fiert (proaspat, din conserva sau congelat)
6 oua
1 pachet cu foi de placinta
50 g pesmet sau gris

Preparare placinta cu branza si spanac:
Se aprinde cuptorul si se lasa sa se incalzeasca.
Spanacul se stoarce bine si se toaca marunt cu cutitul sau cu mixerul. Se amesteca cu branza de burduf si telemeaua, cu gris, se includ in amestec si ouale. Daca telemeaua si branza de burduf sunt prea sarate, este bine sa taiem din timp telemeaua in felii de 2-3 cm grosime si sa o tinem la desarat 1 - 2 ore.
Se unge tava cu unt sau ulei, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu iaurt. Se aseaza inca o foaie de placinta, se unge si aceasta cu iaurt. Peste urmatoarea foaie se aseaza un strat din amestecul de branza si spanac. Se continua pana cand se termina amestecul de branza si spanac, avand grija sa pastram 2 foi de placinta pentru a acoperi ultimul strat de umplutura.
Ultima foaie de placinta se unge cu iaurt si se baga placinta cu branza la cuptor, pana devine aurie deasupra.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui