Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Placinta ardeleneasca cu rubarba

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Anca Marcu

Descrierea retetei: Reteta de placinta cu rubarba, o reteta culinara traditionala din Ardeal.

Ingrediente placinta ardeleneasca cu rubarba:
Pentru crema:
2 1/2 pahar rubarba taiata bucati
4-6 oua
1 2/3 pahar lapte
3/4 pahar zahar
1/2 lingurita sare
1 lingura gris
1 - 2 pliculete zahar vanilat
Blat placinta din comert sau preparat in casa

Preparare placinta ardeleneasca cu rubarba:
Rubarba este o planta folosita in Ardeal pentru prepararea diferitor retete culinare. De la rubarba se utilizeaza petiolul lung al frunzelor (coditele frunzelor de rubarba), care are o culoare rozalie sau rosie si confera preparatelor culinare o culoare frumoasa si gust placut.
Se incalzeste cuptorul. Se pune o foaie de placinta in tava sau preparam in casa coca de placinta, intindem o foaie si o coacem 10 - 15 minute inainte de a intinde compozitia de placinta pe ea.
Se prepara compozitia de placinta: rubarba se spala si se taie bucati de 0,5- 1 cm lungime din coada frunzelor. Ouale se bat cu zaharul, se adauga laptele, sarea si zaharul vanilat.
Peste blatul de placinta se presara 1-2 linguri de gris, apoi se pun uniform bucatile de rubarba. Peste rubarba se toarna compozitia de placinta pregatita anterior. Se da placinta la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Placinta cu rubarba este gata cand compozitia de deasupra este inchegata - se poate incerca intepand cu o scobitoare care trebuie sa iasa curata, fara compozitie neinchegata pe ea. Placinta cu rubarba se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie si se presara cu zahar vanilat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui