Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Placinta Dobrogeana cu branza sarata

Categorii: Retete pizza placinte paine, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Mariana

Descrierea retetei: Reteta de placinta Dobrogeana cu branza sarata, o reteta culinara traditionala Romaneasca.

Ingrediente placinta dobrogeana cu branza sarata:
350 g branza de burduf
350 g telemea
400 ml iaurt gras
6 oua
1 pachet cu foi de placinta
50 g pesmet sau gris

Preparare placinta dobrogeana cu branza sarata:
Daca branza de burduf si telemeaua sunt prea sarate, cu cateva ore inainte de a prepara placinta taiati felii telemeaua si tineti-o la desarat, in apa calduta, 1/2 - 1 ora.
Se aprinde cuptorul si se da focul mic.
Se sfarama branza de burduf si telemeaua (sau se dau pe razatoare, in functie de consistenta). Se amesteca branzeturile, se adauga ouale si, daca amestecul este prea uscat, cateva linguri de iaurt. Daca amestecul este prea umed, se adauga pesmetul (sau se presara pesmet/ gris pe foaia de placinta, inainte de a intinde amestecul de branza).
Se unge tava cu unt sau ulei, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu iaurt. Se aseaza inca o foaie de placinta, se unge si aceasta cu iaurt. Peste urmatoarea foaie se aseaza un strat din amestecul de branza. Se continua, lasand 3-4 foi de placinta intre straturile de branza, pana cand se termina amestecul de branza. Trebuie sa pastram 2 foi de placinta pentru a acoperi ultimul strat de umplutura. Ultima foaie de placinta se unge cu iaurt sau se presara cu cascaval ras.
Se baga placinta Dobrogeana la cuptor si se lasa pana cand foaia de deasupra devine aurie.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui