Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Plachie de crap

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete peste fructe de mare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Pandele D.

Descrierea retetei: Plachia de crap este o mancare gustoasa din peste. Plachia de crap se serveste la temperatura camerei, cu vin alb, rece.

Ingrediente plachie de crap:
2 kg peste
1 kg ceapa
1/2 - 1 kg rosii
1 pahar vin
1 pahar ulei
piper, sare, 2-3 foi dafin, 1/3 legatura patrunjel verde tocat

Preparare plachie de crap:
Crapul se curata de solzi, de intestine si se spala. Se taie bucati. Pentru plachia de crap se aleg bucatile mai mari, dinspre cap. Din resturile ramase din crap putem face o ciorba de peste.
Se sareaza crapul, se da prin faina si se prajeste putin, numai cat sa se coaguleze. Se tin bucatile la cald, dupa ce le scoatem din tigaie.
Ceapa tocata se inabuse cu ulei. Cand este aurie, se adauga rosiile curatate de coaja, sare si piper. Se mai tine sosul pe foc 10 minute, sa mai scada. Se adauga apoi bucatile de crap, vinul, foile de dafin. Se acopera cratita si se da la cuptor cam 1/2 de ora. Inainte de a se servi se presara plachia de crap cu patrunjel verde tocat.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui