Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Piscoturi

Categorii: Retete prajituri, Retete de post (fara carne), Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Marius

Descrierea retetei: Piscoturile facute in casa, sunt intotdeauna cele mai bune. Dupa ce se racesc, se vor pudra cu zahar praf, vanilat.

Ingrediente piscoturi:
1 kg faina
9 oua
300 g zahar pudra
30 g amoniac
125 g unt sau margarina. Cantitatile se pot reduce proportional.

Preparare piscoturi:
Untul, zaharul, ouale, se freaca bine intr-un castron de portelan dupa care se adauga amoniacul. Se acopera cu un servet si se lasa in bucatarie pana a doua zi, cand se adauga faina si vanilia. Aluatul obtinut se framanta bine. Pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie groasa cam de 0,5 cm si se taie cu diferite forme de piscot. Se asaza pe o tava presarata cu faina (nu unsa) si se dau la cuptor. In timpul coacerii sa nu se deschida usa cuptorului, deoarece biscuitii nu mai cresc sau dau inapoi, iar focul sa fie ceva mai tare decat potrivit.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui