Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Pireu de cartofi

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post (fara carne), Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Mihail_florea 57

Descrierea retetei: Pireul de cartofi se serveste ca garnitura la fripturi sau la parjoale.

Ingrediente pireu de cartofi:
1/2 kg cartofi
2 felii de unt
cateva linguri de lapte

Preparare pireu de cartofi:
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa cat cuprinde si sare. Dupa ce au fiert, se scurge apa, se pune untul si se sfarama, frecandu-i bine, pana devin spumosi ca o crema. Putem sa preparam piureul si la mixer dar acesta capata alta consistenta si devine clisos. Putin cate putin, se incorporeaza in pireu 2-3 linguri de lapte. Se gusta pireul de cartofi de sare si, daca este prea gros se mai poate adauga unt, lapte sau ulei.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui