Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Neculairadu

Descrierea retetei:

Aceasta mancare de urzici este excelenta in timpul postului de Paste.

Ingrediente pilaf de urzici:

500 g urzici
3/4 pahar orez
1 ceapa
3-4 linguri de untdelemn
sare, piper dupa gust
250 g ciuperci taiate (optional)

Modul de preparare a retetei:
Se spala bine urzicile (numai frunze), apoi se pun sa dea un clocot in apa sarata. Se scurg de apa si se toaca, nu prea marunt. Se incinge untdelemnul in cratita si se pune in el, mai intai orezul, pana devine sticlos, ceapa tocata, care se lasa sa se inmoaie, apoi ciupercile. Separat, apa in care au fiert urzicile se mai da o data in clocot si se pune in ea o lingurita de Vegeta sau Delikat. Se toarna peste orez, putin cate putin, asteptand sa se umfle. Cand este pe jumatate fiert, se adauga urzicile toacate si inca putin lichid. Se adauga sarea si piperul. Se lasa la foc mic, cu cratita descoperita.

Printeaza reteta Pilaf de urzici Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Pilaf de pui

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Pilaful de pui este o reteta de mancare gustoasa, pe care o puteti servi cu placere impreuna cu familia.
Preparare reteta

Mancare de urzici (tocanita de urzici, ciulama de urzici)

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Aceasta reteta de urzici cu usturoi este foarte gustoasa si sanatoasa. Ciulamaua de urzici se serveste calda, cu mamaliguta fierbinte.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.