Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Pilaf de pui

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Pilaful de pui este o reteta de mancare gustoasa, pe care o puteti servi cu placere impreuna cu familia.

Ingrediente pilaf de pui:
1-2 pui sau o gaina
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel
1/4 telina (200 g)
1 ardei gras
1 cana de orez (150 g)
sare, delikat, piper
patrunjel verde tocat

Preparare pilaf de pui:
Puiul sau gaina se parlesc, se spala si se taie in bucati. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si cu legumele de supa. Puteti pune chiar mai multe legume la fiert - eu de obicei cand prepar pilaf de pui ca felul doi, servesc o parte din supa in care a fiert gaina sau puii ca felul intai, cu fidea si o parte din legume. Astfel pot prepara o masa completa intr-un timp mai scurt.
Se lasa supa sa fiarba pana cand a fiert carnea de pui (cam 20 minute), indepartand spuma formata. Pentru a obtine o supa mai clara, scoatem puiul si zarzavaturile cu lingura de supa si trecem supa printr-un tifon, care va retine toate impuritatile.
Se ia o cratita potrivita (pentru 1-2 pui o cratita de 3 l este suficienta) si se pune 1 cana de orez. Se adauga 3 - 4 cani din supa in care a fiert puiul (folosind aceeasi cana sau o cana de acelasi volum). Se pune si din zarzavatul care a fiert in supa de pui, apoi se baga cratita cu pilaf de pui la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min - 1h, pana cand orezul este fiert. Se presara patrunjel verde tocat peste pilaful de pui si se serveste, fierbinte.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui