Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Piftie

Categorii: Retete aperitive, Retete carne porc, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Piftia este o reteta romaneasca traditionala care se serveste in special la masa de Craciun si Revelion.

Ingrediente piftie:
2 picioare de porc
1 kg carne de porc
sorici sau urechi de porc
2-3 capatani de usturoi
sare, piper
optional: 500 g zarzavat de supa

Preparare piftie:
Se pregatesc picioarele de porc: se smulg unghiile, se parlesc foarte bine picioarele si se razuie cu lama cutitului, sub jet de apa. Se parleste soriciul si urechile si de asemenea se curata cu cutitul si se spala. Carnea se taie bucati potrivite.
Se pune carnea, soriciul si picioarele la fiert in oala sub presiune, in apa cu 1/2 lingura de sare. Dupa 1 ora se ia de pe foc, se scot carnea, picioarele cu lingura de spuma si se pun intr-o oala, iar supa se trece prin tifon pus in 2-4. Astfel se retin toate impuritatile iar piftia va iesi limpede. Se pune din nou la fiert piftia, de data aceasta in oala de supa. Se poate adauga si zarzavat de supa, taiat mare.
Cand carnea se desprinde cu usurinta de pe oase, se scoate zarzavatul si se da deoparte. In supa fierbinte se adauga cateva boabe de piper si mujdeiul de usturoi. Se ia o lingura de supa si se da la rece (afara sau in frigider) - daca nu se coaguleaza repede trebuie sa adaugam in supa 1 plic de gelatina incolora, dizolvata in apa si pregatita conform instructiunilor producatorului. Oala cu supa se tine calda, pana pregatim carnea.
Carnea se desprinde cu atentie de pe oase si se aranjeaza in formele in care pregatim piftia. Strecuram din nou supa pentru a indeparta usturoiul si boabele de piper, apoi completam formele de piftie.
Piftia se acopera si se da afara, sa se raceasca. Cand este rece, poate fi bagata in frigider, acoperita cu folie sau bagata in pungi de plastic, pentru a nu imprastia mirosul de usturoi.
Piftia se serveste rece: se scoate forma de piftie din frigider, se curata cu lama unui cutit grasimea care s-a adunat deasupra si se scoate pe farfurie sau platou. Piftia se poate orna cu gogosari in otet, frunze murate de telina sau conopida murata in otet.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui