Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Piftie

Sugestie de prezentare

Reteta trimisa de:

Luminita P

Descrierea retetei:

Piftia este o reteta romaneasca traditionala care se serveste in special la masa de Craciun si Revelion.

Ingrediente piftie:

2 picioare de porc
1 kg carne de porc
sorici sau urechi de porc
2-3 capatani de usturoi
sare, piper
optional: 500 g zarzavat de supa

Modul de preparare a retetei:
Se pregatesc picioarele de porc: se smulg unghiile, se parlesc foarte bine picioarele si se razuie cu lama cutitului, sub jet de apa. Se parleste soriciul si urechile si de asemenea se curata cu cutitul si se spala. Carnea se taie bucati potrivite.
Se pune carnea, soriciul si picioarele la fiert in oala sub presiune, in apa cu 1/2 lingura de sare. Dupa 1 ora se ia de pe foc, se scot carnea, picioarele cu lingura de spuma si se pun intr-o oala, iar supa se trece prin tifon pus in 2-4. Astfel se retin toate impuritatile iar piftia va iesi limpede. Se pune din nou la fiert piftia, de data aceasta in oala de supa. Se poate adauga si zarzavat de supa, taiat mare.
Cand carnea se desprinde cu usurinta de pe oase, se scoate zarzavatul si se da deoparte. In supa fierbinte se adauga cateva boabe de piper si mujdeiul de usturoi. Se ia o lingura de supa si se da la rece (afara sau in frigider) - daca nu se coaguleaza repede trebuie sa adaugam in supa 1 plic de gelatina incolora, dizolvata in apa si pregatita conform instructiunilor producatorului. Oala cu supa se tine calda, pana pregatim carnea.
Carnea se desprinde cu atentie de pe oase si se aranjeaza in formele in care pregatim piftia. Strecuram din nou supa pentru a indeparta usturoiul si boabele de piper, apoi completam formele de piftie.
Piftia se acopera si se da afara, sa se raceasca. Cand este rece, poate fi bagata in frigider, acoperita cu folie sau bagata in pungi de plastic, pentru a nu imprastia mirosul de usturoi.
Piftia se serveste rece: se scoate forma de piftie din frigider, se curata cu lama unui cutit grasimea care s-a adunat deasupra si se scoate pe farfurie sau platou. Piftia se poate orna cu gogosari in otet, frunze murate de telina sau conopida murata in otet.

Printeaza reteta Piftie Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Branza cu chimen si boia

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Reteta ardeleneasca traditionala, aceasta pasta picanta de branza cu condimente este delicioasa ca aperitiv sau la micul dejun.
Preparare reteta

Urda cu marar

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Un aperitiv usor de preparat, foarte gustos, care poate fi servit cu legume, ca rosii, ardei gras, etc.
Preparare reteta

Chifle umplute cu carne de pasare

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acest fel de mancare, va va trezi pofta inca dinainte de a-l scoate din cuptor.
Preparare reteta

Chiftelute din piept de pasare cu praz

Descrierea retetei:

Delicios si bun pentru orice ocazie, acesta este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.