Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Piept de pui la cuptor

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Luminita P

Descrierea retetei: Cu aceasta reteta simpla de piept de pui la cuptor puteti prepara rapid un dejun gustos pentru 2-3 persoane, fara a fi nevoita sa petreceti prea mult timp in bucatarie sau sa spalati o multime de vase!

Ingrediente piept de pui la cuptor:
500 g piept de pui
3 cartofi
1 morcov
1 ceapa mica
1 ardei sau un gogosar
2-3 catei de usturoi
ulei
sare, piper, 2-3 fire de patrunjel verde tocat
optional: condimente (rozmarin, cimbru), 1/2 pahar de vin alb (sau bere)

Preparare piept de pui la cuptor:
Pieptul de pui se transeaza in bucati mai mari. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se taie rustic, bucati mari sau rondele. Ardeiul sau gogosarul se taie cubulete.
Intr-o tava (se poate folosi si tava de la aragaz) se pune o bucata mare de folie de aluminiu. Pe folie se aranjeaza carnea si legumele.
Se pregateste un mujdei din usturoi, 1/2 -1 lingurita sare; cand usturoiul este complet sfaramat se adauga 3-5 linguri de ulei, piper macinat, ceapa tocata, optional alte condimente, vegeta si cateva linguri de vin alb sau bere. Se amesteca si se varsa peste pieptul de pui si legumele de pe folia de aluminiu. Se impacheteaza folia de aluminiu cu grija pentru a nu se rupe si se da tava la cuptor aproximativ o ora.
Pieptul de pui la cuptor se poate prepara cu diferite legume. Daca doriti insa sa puneti rosii este bine sa folositi rosii mici, pe care sa le curatati de coaja si sa le puneti intregi, pentru a nu intari carnea.
Cand este gata, scoateti pieptul de pui de la cuptor si aranjati-l pe farfurii. Presarati apoi putin patrunjel verde tocat si masa poate fi servita.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui