Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Piept de curcan afumat

Categorii: Retete friptura gratar, Retete carne pasare, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Fitforever

Descrierea retetei: Aceasta reteta este excelenta pentru petreceri la gratar, pentru ca puteti hrani o multime de prieteni. Are o dificultate moderata, insa, in acelasi timp este si sanatoasa, intrucat ofera 115 calorii, 26g proteine si numai 1g de grasime(din care 0g saturata), la o portie de 85g.

Ingrediente piept de curcan afumat:
12 cani de apa
1 ceapa medie, tocata
1/2 capatana de usturoi zdrobita
coaja de la o lamaie, rasa in fasii mari
10 fire de cimbru
8 frunze de salvie
4 frunze de dafin
1 lingura de ienibahar
3kg de piept de curcan cu os
500g de aschii de lemn de mar, de pilda

Preparare piept de curcan afumat:
Puneti 4 cani de apa, sare, ceapa, usturoi, coaja de lamaie, cimbru, salvie, frunze de dafin si ienibahar intr-o tigaie mare; dati-le in clocot. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei, timp de o ora.
Turnati saramura intr-un castron mare; adaugati celelalte 8 cani de apa. Puneti curcanul in saramura si dati la figider pentru 6 ore. Carnea de curcan se va marina si va avea un gust deosebit.
Cu 2 ore inaite de a incalzi gratarul, puneti aschiile de lemn intr-un castron mare cu apa pentru a se inmuia.
Cu aproximativ 20 minute inainte sa puneti carnea de curcan la gratar, incalziti gratarul cu gaz sau carbuni pana pe la 150 C.
Scurgeti aschiile de lemn. Daca folositi un gratar cu gaz, faceti un cosulet din folie groasa de aluminiu in care puneti aschiile. Puneti cosuletul direct pe sursa de caldura. Daca folositi carbuni, puneti aschiile direct pe ei.
Daca folositi un gratar pe gaze, stingeti din focuri; in cazul carbunilor, mutati-i intr-o parte.
Scoateti curcanul din saramura, uscati-l pe un prosop.
Puneti-l pe gratar, inchideti capacul si lasati-l sa se rumeneasca 30-40 minute. Intoarceti curcanul si mai lasati-l 30-40 minute, apoi intoarceti-l din nou si mai lasati-l 30 minute pana la o ora. Mutati pieptul de curcan pe un fund si lasati-l 10 minute inainte de a-l taia.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui