Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Peste la cuptor

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete peste fructe de mare, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Irina

Descrierea retetei: Pestele la cuptor este o reteta de mancare dietetica dar foarte gustoasa, pe care o puteti pregati in mai putin de o ora.

Ingrediente peste la cuptor:
1 kg file de peste oceanic sau trunchi /file de peste
1 pahar vin alb
3-4 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
1/2 lingurita sare, 10-15 boabe de piper, 2-3 foi de dafin, optional: cimbru

Preparare peste la cuptor:
Se curata pestele de maruntaie daca este necesar, se indeparteaza capul si aripioarele, apoi se spala. Daca folosim trunchi de peste sau file acesta se pune la mancare asa cum este, chiar inghetat.
Pestele se pune intr-o cratita de 2 l. Daca a avut icre sau lapti se pot pune si acestia. Se toarna peste el vinul alb, uleiul si se adauga sarea, piperul si foile de dafin. Nu adaugati apa, pestele va lasa suficienta apa cand este gatit.
Se acopera cratita si se da la cuptor 40 min - 1 h. Este gata cand este suficient de scazut si are o culoare frumoasa.
Pestele la cuptor se poate servi cald sau rece, cu lamaie sau otet balsamic. Icrele sau laptii se pot consuma ca atare sau se pot pasa si amesteca in sos.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui