Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Pateu de vita cu ciuperci

Categorii: Retete aperitive, Retete carne vita, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: ion_p

Descrierea retetei: Reteta pentru prepararea pateului de vita cu ciuperci.

Ingrediente pateu de vita cu ciuperci:
1 kg ficat de vita si carne de vita
300 g slanina afumata
300 g ciuperci
sare, piper, dafin, seminte ienupar
optional: zarzavat de supa, boia de ardei

Preparare pateu de vita cu ciuperci:
Ficatul si carnea de vita se fierb in apa cu sare, dafin, seminte de ienupar. Pentru ca pateul sa iasa mai gustos putem adauga in apa si zarzavat de supa. Dupa ce a fiert carnea de vita se da de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu slanina afumata.
Ciupercile se spala, se taie si se fierb in putina apa cu sare sau se calesc in untura. Pateul de vita cu ciuperci se poate prepara si cu praf de ciuperci: 3 linguri de praf de ciuperci se inmoaie in apa si se fierbe pana la consistenta de sos.
Se adauga ciupercile la pateul de vita. Daca preparam pateul cu ciuperci proaspete le dam si pe ele prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Se omogenizeaza bine pateul, se adauga daca e necesar, supa din carne. Se condimenteaza cu piper rasnit, se poate adauga si boia de ardei.
Pentru prepararea pateului de vita cu ciuperci se pot folosi ciuperci champignon, ciuperci agaricus, manatarci, ghebe, galbiori, pastrav de copac (ciupeci Pleurotus), ciuperci uscate sau praf de ciuperci. Pentru un pateu mai picant folositi un amestec din mai multe sortimente de ciuperci.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui