Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Pate din ficat de gasca

Categorii: Retete aperitive, Retete carne pasare, Bucatarie romaneasca

Reteta trimisa de: Panait Dragoianu

Descrierea retetei: Aceasta reteta va garanteaza un rezultat mai bun decat orice pate cumparat.

Ingrediente pate din ficat de gasca:
1 ficat de gasca
50 g untura de gasca(sau ulei)
2 oua
2 linguri smantana proaspata
50 g unt
1 ceapa
sare
mustar.

Preparare pate din ficat de gasca:
Ficatul spalat si taiat in fasii foarte subtiri, impreuna cu ceapa taiata marunt, se inabusa in untura de gasca (sau ulei) pana devine moale, dupa care se trece prin sita. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca untul pana devine o spuma. Se adauga untul frecat spuma pasta de ficat, amestecat cu galbenusurile fierte trecute prin sita si cu smantana. Se condimenteaza dupa gust. Se da forma dorita si se orneaza cu frunze de patrunjel, albus de ou, masline, felioare de ridichi sau de gogosar. Se pot folosi si castraveciori murati sau alte muraturi.
In acest mod se poate prepara orice ficat de pasare.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui