Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Paste late cu scoici

Categorii: Retete paste, Retete peste fructe de mare, Bucatarie italiana

Reteta trimisa de: Gabriela Ramona

Descrierea retetei: O reteta italiana foarte buna, aceste paste late cu scoici vor fi cu siguranta in atentia invitatilor dumneavoastra.

Ingrediente paste late cu scoici:
scoici cca. 200g
scoici mediteraneene 200g
(puteti pune mai multe feluri de scoici)
paste late 1 punga
tomate
usturoi
patrunjel
ulei de masline
sare
oregano

Preparare paste late cu scoici:
Se fierb pastele si se pune in apa un pic de ulei de masline. Dupa ce pastele au fiert se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se spala bine scoicile, cele desfacute nu sunt bune (sunt moarte). Se pune in alta cratita ulei de masline si se pun scoicile, se acopera cu un capac si se lasa sa se deschida. Mai amestecati din cand in cand pana se deschid (se poate sa nu se deschida toate), puneti un pic de apa peste ele si totodata peste sucul lasat de ele, se lasa sa dea 2 clocote si se ia de pe foc. Intr-o alta cratita se pune un pic de ulei, tomate si sucul lasat de scoici, se condimenteaza si se lasa sa dea un clocot; se pun pastele, se amesteca si se pune usturoi tocat marunt (sau lasati-l intreg), se pun si scoicile si se amesteca. Se spala patrunjelul, se toaca marunt si se pune pe deasupra.


POFTA BUNA!

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui