Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Paella

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete peste fructe de mare, Bucatarie mediteraneana

Reteta trimisa de: Andreea S.

Descrierea retetei: Paella este o reteta traditionala Spaniola, o reteta de mancare gatita din pui si fructe de mare.

Ingrediente paella:
1 kg piept de pui dezosat, taiat fasii
400 g creveti curatati
3 ardei grasi taiati julien
1 conserva de 200 g cu rosii in bulion
1/2 pahar supa de pui
3-4 pahare orez
1 ceapa tocata
3 catei de usturoi, taiati marunt
50 - 70 ml ulei de masline
1 lingurita zahar, sare, optional: piper alb, un varf lingurita sofran, patrunjel verde tocat

Preparare paella:
Intr-o cratita mai mare se incinge uleiul de masline, se caleste ceapa, usturoiul si patrunjelul. Se adauga sofranul, supa de pui, ardeii grasi, pieptul de pui. Se amesteca pana cand carnea de pui s-a albit. Se toarna sucul de rosii, rosiile se taie cu cutitul si se adauga la paella, sau se pune toata conserva si se sfarama rosiile cu paleta cu care amestecam. Adaugam orezul, 1 lingurita de zahar si apa (cam de doua ori cantitatea de orez) si se lasa sa fiarba, amestecand, pana cand orezul este pe jumatate fiert. Se adauga la paella crevetii curatati, se sareaza, se pipereaza si se lasa pe foc pana cand crevetii si orezul sunt complet fierte. Daca paella pare prea uscata (orezul nu s-a umflat suficient), se mai adauga apa fiarta sau supa de pui, daca este prea zemoasa se poate baga un pic la cuptor. In mod traditional, paella trebuie sa aiba orezul de la fundul cratitei caramelizat. Puteti face aceasta fara a distruge emailul cratitelor, punand portiile de paella intr-o tigaie si lasand-o la foc mare, pana se aude sfaraitul orezului de la fundul tigaii. Paella se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui