Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Reteta trimisa de:

Eugenia

Descrierea retetei:

Aceasta este o mancare pe care am intalnit-o in una din excursiile in Franta, si care a devenit una din preferatele mele, de atunci.

Ingrediente oua a la gasconne:

8 oua
4 vinete mici
2 cesti de sos de rosii foarte picant
4 felii de costita (sau Kaiser)
4 linguri de ulei
sare
piper
patrunjel.

Modul de preparare a retetei:
Vinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga. Dupa ce si-au lasat apa, se sterg cu un servet si se prajesc in ulei. Costita se taie in cubulete si se prajesc separat. Ouale se vor face jumari. Pe un platou incalzit, se aranjeaza feliile de vinete, jumarile si costita. Se toarna sosul de rosii si se presara patrunjel tocat.

Retete Culinare Similare

Orez cu fructe de mare

Descrierea retetei:

O reteta culinara usoara si echilibrata, cu orez si fructe de mare.
Preparare reteta

Placinta de carne

Descrierea retetei:

Se taie si se serveste cald sau rece cu muraturi sau sos de rosii.
Preparare reteta

Chec aperitiv cu cascaval si cabanos

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Un aperitiv bun cu care veti avea un succes deosebit in fata familiei si a prietenilor.
Preparare reteta

Parjoale moldovenesti

Descrierea retetei:

Este o reteta potrivita pentru cei care iubesc carnea. Parjoalele sunt un fel de mancare treditionala moldoveneasca.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.