Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Orez cu lapte si vanilie

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Emanuela

Descrierea retetei: Preparat cu zahar vanilat, orezul cu lapte are o aroma deosebita, de prajitura; se va servi rece, cu dulceata de visine, caise sau de capsuni.

Ingrediente orez cu lapte si vanilie:
1 litru lapte
100g orez
50 g zahar
1 varf de cutit sare
3 pliculete de zahar vanilat

Preparare orez cu lapte si vanilie:
Orezul cu lapte se prinde repede. Pentru ca orezul sa fiarba mai repede in lapte, acesta se fierbe separat, aproximativ 5 minute, cu o cana de apa, pana cand se umfla putin. Nu se fierbe prea mult deoarece daca fierbe complet in apa orezul cu lapte va iesi fad. Se scurge surplusul de apa si se adauga laptele clocotit si sarea.
Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, pe tabla, amestecand des (sau se pune la cuptor, dar prepararea dureaza mai mult) pana cand a fiert orezul. Atunci se pune zaharul, se mai dau 2 clocote si se stinge focul. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui