Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Orez a la Canton

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete carne porc, Bucatarie chinezeasca

Reteta trimisa de: T. Bogdan

Descrierea retetei: Un preparat oriental gustos, care poate fi preparat cu ingrediente accesibile.

Ingrediente orez a la canton:
4 cesti orez fiert
4 linguri ulei
6 carnaciori
200 g sunca (sau costita)
2 oua
1 ceapa
100 g ton
cateva ciuperci
ceapa verde

Preparare orez a la canton:
Se fierbe orezul in apa sarata, cu cateva ore inainte de pregatirea mancarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece, pentru a indeparta excesul de amidon care ar lipi boabele intre ele. Carnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in ulei.
Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba cateva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (incalzit in prealabil), tonul rupt in fasii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasand cratita pe foc foarte putin timp, pana ce compozitia devine omogena. Mancarea se serveste cu ceapa verde.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui