Ultimele retete:

File de peste la microunde

Reteta de file de peste, pregatita la cuptoru...


Frecatei cu mere

Reteta simpla de frecatei cu mere.


Mar copt la microunde

O retata simpla de mar copt, pe care o puteti...


© 2009 - 2011
retete-mancare.ro
Toate drepturile rezervate.
Retete culinare

Noapte venetiana

Categorii: Retete prajituri, , Bucatarie internationala

Reteta trimisa de:

Micutul Bucatar

Descrierea retetei:

Este o prajiturica usor de facut,foarte aspectuasa si gustoasa!

Ingrediente noapte venetiana:

Blat alb: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 100 g cocos, 4-5 linguri faina.
Blat negru: 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt.
Crema: 6 galbenusuri, 150 g zahar, 5 linguri lapte, 200 g unt,vanilie.
Glazura: 100 g ciocolata, 2-3 linguri lapte, 50 g unt.

Modul de preparare a retetei:
Blat alb:
- se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina, se amesteca usor. Compozitia se aseaza intr-o tava (20x30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Blat negru:
- se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile (unul cate unul), se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, cacao. Se amesteca usor si se toarna cu atentie in tava, peste aluatul cu cocos, astfel incat sa nu se amestece.
Se lasa la cuptor aproximativ 30 min.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca pe baia de abur pana se ingroasa, apoi se adauga untul.
Crema, rece, se pune peste blat si se da la frigider pentru o ora.
Glazura:
- totul se amesteca si se topeste pe baia de abur, apoi se toarna peste prajitura.
Reteta originala nu include dar mie imi place sa o imbrac intr-un strat generos de frisca.

Printeaza reteta Noapte venetiana Printeaza reteta
Retete Culinare Similare

Orez cu miere

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Acesta este un desert chinezesc de post, imbietor, pentru momentele in care aveti pofta de o mancare exotica.
Preparare reteta

Chec in doua culori

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

O prajitura usor de facut si va va incanta gustul grantat. La compozitie se poate adauga si rahat sau fulgi mari de ciocolata menaj.
Preparare reteta

Piscoturi

Sugestie de prezentare

Descrierea retetei:

Piscoturile facute in casa, sunt intotdeauna cele mai bune. Dupa ce se racesc, se vor pudra cu zahar praf, vanilat.
Preparare reteta

Cuiburi de viespi

Descrierea retetei:

Rumenite si calde, aceste prajituri va vor cuceri imediat.
Preparare reteta

Esti STUDENT*?

Invata un job:
certificat-energetic.com
Acum ai gratuit la dispozitie
500 m2/saptamana in care poti exersa si realiza certificate de performanta energetica, sau chiar testa solutii de reabilitare termica.

* versiune disponibila in scop personal, educational.