Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Nectar de piersici

Categorii: Retete cocktail, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Emilia C.

Descrierea retetei: Reteta pentru prepararea nectarului de piersici.

Ingrediente nectar de piersici:
1 kg piersici
1/2 l apa
0,6 kg zahar

Preparare nectar de piersici:
Nectarul de piersici se poate consuma proaspat sau se poate pasteuriza pentru a se conserva in sticle.
Nectarul proaspat de piersici se prepara din piersici proaspete, bine coapte, spalate si curatate de samburi. Piersicile se fac piure la mixer (cu gheara de pasat sau in blender, daca nu avem mixer special). Pentru a fi foarte fin putem trece nectarul de piersici printr-o sita de inox. Se pot adauga 1-2 banane pasate, care ii vor conferi nectarului de piersici o textura cremoasa. Nectarul de piersici preparat astfel se indulceste dupa gust si se poate pastra 1 zi la frigider, in sticla cu dop.

Pentru a prepara nectar de piersici pentru iarna va trebui sa folosim mai mult zahar si sa fierbem sticlele la bain-marie. Piersicile bine coapte se spala. Se scot samburii si apoi se cantaresc piersicile. Pentru fiecare kg de piersici fara samburi se folosesc 0,6 kg -0,7 kg zahar.
Apa se pune la fiert, impreuna cu zaharul. Se fierbe 5 -10 minute, sau pana cand este gata piureul de piersici.
Piersicile se fac piure la mixer, apoi se dau prin sita. Piureul de piersici se amesteca in siropul de apa si zahar, clocotit, si se mai tine pe foc pana aproape incepe sa fiarba. Nectarul de piersici se toarna fierbinte in sticle care se leaga cu celofan si se pun la fiert la bain-marie. Nectarul de piersici trebuie sa stea pe foc, la bain-marie, cam 2 h. Se lasa apoi sticlele cu nectar de piersici in apa pana cand aceasta se raceste complet.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui