Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Nectar de caise

Categorii: Retete cocktail, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Emilia C.

Descrierea retetei: Reteta de nectar de caise.

Ingrediente nectar de caise:
1 kg caise
1/2 l apa
0,6 kg zahar

Preparare nectar de caise:
Nectarul de caise se poate consuma proaspat sau se poate pasteuriza pentru a se conserva in sticle.
Nectarul proaspat de caise se prepara din caise proaspete, spalate si curatate de samburi. Caisele se fac piure la mixer (cu gheara de pasat sau in blender, daca nu avem mixer special). Pentru a fi foarte fin putem trece nectarul de caise printr-o sita de inox. Se pot adauga 1-2 banane pasate, care ii vor conferi nectarului de caise o textura deosebita, cremoasa. Nectarul de caise preparat astfel se indulceste dupa gust si se poate pastra 1 zi la frigider, in sticla cu dop.

Pentru a prepara nectar de caise pentru iarna va trebui sa adaugam mai mult zahar si sa fierbem sticlele la bain-marie. Caisele bine coapte se spala. Se scot samburii si apoi caisele se cantaresc. Pentru fiecare kg de caise fara samburi se folosesc 0,6 kg zahar, chiar 0,7 kg daca nu avem o pivnita racoroasa pentru depozitat.
Apa se pune la fiert, impreuna cu zaharul. Se fierbe 5 -10 minute, sau pana cand este gata piureul de caise.
Caisele se fac piure la mixer, apoi se dau prin sita. Piureul de caise se amesteca in siropul de apa si zahar, clocotit, si se mai tine pe foc pana aproape incepe sa fiarba. Nectarul de caise se toarna fierbinte in sticle care se leaga cu celofan si se pun la fiert la bain-marie. Nectarul de caise trebuie sa stea pe foc, la bain-marie, cam 2 h. Se lasa apoi sticlele cu nectar de caise in apa pana cand aceasta se raceste complet.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui