Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Naut fiert

Categorii: Retete mancaruri tocanite, Retete de post, Bucatarie orientala

Reteta trimisa de: cristian

Descrierea retetei: Nautul fiert este utilizat in multe retete culinare. Fiert in acest mod, cu bicarbonat de sodiu si curatat de coaja, nautul nu va produce neplaceri nici persoanelor mai sensibile.

Ingrediente naut fiert:
naut
apa
1 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu

Preparare naut fiert:
Se aleg boabe de naut cat mai mici. Se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi nautul la inmuiat peste noapte, intr-o oala cu apa in care am dizolvat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Peste noapte nautul va absorbi apa si isi va dubla volumul. Dimineata se schimba apa, se stoarce nautul si se pune din nou la inmuiat in apa proaspata, inca citeva ore.
Se clateste nautul si se pune la fiert in apa in care am dizolvat restul de bicarbonat. Se fierbe 30 minute, apoi se strecoara. Se freaca boabele de naut intre palme, pentru a indeparta cojile. Se clateste nautul si se pune din nou la fiert, in apa proaspata, pentru inca aproximativ 1 ora. Putem incerca nautul daca este fiert scotand o boaba si incercand sa o sfaramam cu furculita; daca se sfarama usor, nautul este fiert.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui