Retete Mancare

Copyright © 2008 - 2017 retete-mancare.ro. Toate drepturile rezervate.



Must de struguri

Categorii: Retete cocktail, Retete de post, Bucatarie internationala

Reteta trimisa de: Ioana B.

Descrierea retetei: Mustul de struguri este o delicatesa a toamnei. Pe langa gustul sau deosebit, prin continutul sau bogat in antioxidanti, minerale si vitamine, mustul are un efect tonic si detoxifiant. Datorita continutului sau in fermenti, mustul poate fi considerat un probiotic.

Ingrediente must de struguri:
struguri

Preparare must de struguri:
Mustul de struguri poate fi preparat din struguri rosii sau albi. Pentru un efect antioxidant mai pronuntat, se recomanda mustul din strugurii rosii.
Mustul se prepara in casa in felul urmator: pentru a utiliza cat mai putine vase (ca volum ocupat) se recomanda dezbrobonirea strugurilor. Daca preparam must pentru copii sensibili, putem spala strugurii, scufundand fiecare ciorchine intr-o oala cu apa, de cateva ori. Se rup apoi boabele de pe ciorchine si se sfarama intr-un vas. Strugurii si sucul se pun intr-un borcan si se lasa cateva zile: 2 zile pentru mustul din struguri albi si pana la 4-5 zile pentru mustul din struguri rosii. Dupa aceea se trece prin sita si mustul obtinut se pune in sticle. Se consuma proaspat dar se poate si pastra in frigider, la rece, cateva zile.

PRINTEAZA


Alti vizitatori au fost interesati si de: Retete Prajituri Retete Paste Retete de Pui